Hlavní obsah

Mladík shodil z desátého patra londýnské galerie šestiletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Sedmnáctiletý mladík je podezřelý, že z vyhlídky v desátém patře galerie moderního umění Tate Modern v centrální části Londýna shodil v neděli odpoledne šestiletého chlapce. Chlapcův stav je vážný, ale už je mimo ohrožení života, uvedla v pondělí agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník záchranářů u londýnské galerie Tate ModernVideo: Reuters

 
Článek

„Chlapec, který byl zraněn v Tate Modern, je nyní v nemocnici v kritickém, ale stabilizovaném stavu,“ uvedla policie. Chlapec spadl na střechu v pátém patře. Do nemocnice byl přepraven vrtulníkem.

Shodit ho měl sedmnáctiletý mladík, kterého policie hned v neděli zadržela. Zatím nic nenaznačuje, že by oběť zadrženého znala. „Tento teenager byl zatčen kvůli podezření z pokusu o vraždu a vzat do policejní vazby,“ uvedla policie.

Svědkyně doplnila, že mladíka zadrželi před příchodem policie ostatní návštěvníci, podle ní byl naprosto klidný a tichý. „Nevzdoroval, nekřičel... Byl prostě bez emocí. Celá situace byla strašidelná. Jsme naprosto otřeseni,“ doplnila.

Podle svědků sledoval i jiné děti

Další svědci popsali, že slyšeli matku chlapce křičet: „Kde je můj syn? Kde je můj syn!?“ Návštěvnice muzea Nancy Barnfieldová v rozhovoru s britským bulvárním listem Daily Mail uvedla, že matka měla italský přízvuk, a odhaduje, že jí bylo asi 35 let.

Barnfieldová uvedla, že podezřelý ji a její dvě děti na vyhlídce sledoval. Celou dobu měl ruce za zády a byl zády ke zdi, uvedla s tím, že svým malým dětem řekla, aby se od muže držely dál. Podle nejmenovaného svědka podezřelý na dotaz, proč chlapce shodil z vyhlídky, řekl, že za to mohou sociální služby.

Londýnská galerie Tate Modern, která se nachází v budově někdejší elektrárny Bankside na břehu řeky Temže, se loni stala nejnavštěvovanější turistickou atrakcí v Británii a prošlo jí téměř 5,9 milionu lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám