Hlavní obsah

Ministra Mitteranda vyzývají k odchodu, přiznal, že si kupoval chlapce

Novinky, rei
Paříž

Francouzský ministr kultury Frédéric Mitterand čelí tlaku z levé i pravé strany politického spektra, aby post opustil. Synovec bývalého prezidenta Françoise Mitteranda ve své čtyři roky staré knize přiznal, že si v Thajsku „kupoval chlapce“.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský ministr kultury Frédéric Mitterand

Článek

Kritici mu jeho staré doznání připomněli poté, co ministr podpořil režiséra Romana Polanského, který ve švýcarské vazbě čeká na rozhodnutí o svém vydání do USA kvůli obvinění ze znásilnění nezletilé Američanky v roce 1977.

Mitterand ve své knize Špatný život v roce 2005 napsal: „Zvykl jsem si platit za chlapce“. Mladí prostituti v Thajsku ho prý přitahovali navzdory uvědomění, že by tím mohl podporovat obchod s lidmi. „Všechny rituály trhu s mladými otroky mě neobyčejně vzrušovaly. To množství velmi atraktivních a okamžitě dostupných chlapců ve mně vzbuzovalo touhu.“

Dvaašedesátiletý Mitterand ale popírá, že by byl pedofil. Termínem „chlapci“ prý rozhodně nemyslel děti.

Frédéric Mitterand se stal ministrem kultury středopravé vlády prezidenta Nicolase Sarkozyho v červnu 2009. Prezidentův mluvčí Henri Guaino ve čtvrtek uvedl, že vláda Mitteranda v úřadu podporuje.

Mitterand svou knihu napsal, když ještě pracoval v televizi. Otevřeně přiznává, že je bisexuální. Má tři děti.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám