Hlavní obsah

Migranti z Afriky jsou hrozbou pro evropský životní standard, míní britský ministr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Milióny Afričanů představují hrozbu pro životní standard a sociální strukturu v Británii i ve zbytku Evropy,“ varoval v nedělním rozhovoru pro zpravodajskou stanici BBC britský ministr zahraničních věcí Philip Hammond během svého pobytu v Singapuru.

Foto: Profimedia.cz

Britský ministr zahraničních věcí Philip Hammond

Článek

Migranti v Calais představují vážné bezpečnostní riziko pro tunel pod kanálem La Manche a jejich odesílání zpět do jejich domovských zemí musí být prioritou číslo jedna, řekl šéf britské diplomacie a doplnil, že riziko ohrožení bezpečnosti bude existovat stále, protože v Calais v jeho okolí operují neustále skupinky „dosti zoufalých“ imigrantů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti v Calais se snaží proniknout do eurotuneluVideo: Reuters

Ministr rovněž upozornil, že si migranti díky legislativě platné v EU mohou být „celkem jistí, že je nikdo do jejich původních zemí vracet nebude“. Tuto situaci označil pak za neudržitelnou, pokud by Evropa skutečně musela přijmout milióny afrických uprchlíků.

„Vzhledem k propastnému rozdílu mezi životní úrovní v Evropě a Africe budou mít obyvatelé černého kontinentu vždy ekonomickou motivaci, aby se do Evropy dostali,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám