Hlavní obsah

Merkelová vyzvala migranty, aby ctili zákony a šli na venkov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá kancléřka Angela Merkelová se v sobotu v rozhovoru se syrským novinářem Hamdim Kassarem, obrátila na migranty, aby dodržovali zákony a snažili se poznat život v zemi. Také jim doporučila, aby nezůstávali ve velkých městech a usazovali se na venkově, kde je více životního prostoru a kde se o ně mohou lépe postarat.

Foto: Friso Gentsch, ČTK/AP

Angela Merkelová hovoří na zemském sjezdu CDU

Článek

Novináři, který utekl před dvěma lety do Německa, kancléřka řekla, že klíčová je integrace. Podle listu Die Welt ohlásila taky, co čeká od migrantů: „Očekáváme, že lidé, kteří k nám přicházejí, budou dodržovat naše zákony a budou trochu zvědaví na náš život.”

Šéfka vlády a předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) upřesnila, co přesně má na mysli. Musejí uznávat „hodnoty, jimiž tato země žije – toleranci, otevřenost, svobodu vyznání a svobodu projevu“.

Musíme být otevření také my jako Němci.
<em>n</em>ěmecká kancléřka Angela Merkelová

Sdělila, že se nemají soustřeďovat jen ve velkých městech, ale zůstávat místo toho ve vesnických regionech, kde je více prostoru na bydlení a kde se o ně lidé mnohou lépe postarat.

„Na druhou stranu musíme být otevření také my jako Němci,” dodala s tím, že je třeba chápat, že migranti pocházejí z „jiného světa“ s odlišnými tradicemi. Podle Merkelové přišli uprchlíci do Německa proto, že si v této zemi slibují klidnější život.

Do Německa za poslední dva roky přišlo téměř 1,2 miliónu běženců. Kritici vstřícné imigrační politiky se obávají, že za těmito lidmi mohou v dalších letech dorazit i statisíce členů jejich rodin.

Výběr článků

Načítám