Hlavní obsah

Měl rezervace v sestřeleném letadle i v jeho ztraceném dvojčeti, na poslední chvíli je zrušil

Devětadvacetiletý nizozemský cyklista Maarten de Jonge unikl dvakrát smrti. V březnu krátce před startem Boeingu 777 malajsijských aerolinií zrušil svou rezervaci letenky. Letadlo poté zmizelo neznámo kam. Rezervován měl i let MH17 v dalším Boeingu 777 stejné společnosti, ale cestu z Nizozemska do Kuala Lumpuru si nakonec rozmyslel. Letadlo se ve čtvrtek zřítilo po zásahu raketou nad Ukrajinou.

Foto: maartendejonge.com

Web Maartena de Jonge

Článek

Profesionální cyklista de Jonge, člen malajsijského týmu Terengganu, v pátek na svých oficiálních stránkách zveřejnil vyjádření, že měl letět z Amsterodamu letem MH17, ale že pár dní před startem změnil plány.

„Co se stalo, je strašné, tolik obětí, je to strašná věc,“ napsal de Jonge. Nizozemské stanici RTV Oost ovšem řekl, že tento týden se přesto chystá na další cestu s Malaysia Airlines a nebezpečí se neobává. „Měl jsem štěstí dvakrát, takže do třetice je to jasné,“ prohlásil cyklista.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Boeing 777 malajsijských aerolinek, který byl sestřelen nad východní Ukrajinou.

Podle deníku Sydney Herald se de Jonge zúčastnil národního šampionátu v Nizozemsku a poté se měl letem MH17 vrátit do Kuala Lumpuru. Nakonec si však vybral levnější nedělní let s přestupem ve Frankfurtu.

I v březnu zvolil jiný let

V březnu měl podobné štěstí, místo osudného letu MH370, který skončil neznámo kde, si vybral jiný let stejného dopravce. Boeing 777 letu MH370 se tehdy ztratil nad Indickým oceánem a dosud se po něm pátrá. „Mohl jsem jít letět velmi snadno. Je to neuvěřitelné. Je mi moc líto cestujících i jejich rodin, ale přesto jsem rád, že se mi nic nestalo,“ řekl RTV Oost.

Boeing 777 letu MH17 byl s největší pravděpodobností sestřelen ve čtvrtek nad východní Ukrajinou. Cestovalo v něm 298 lidí, nikdo nepřežil. Téměř dvě stovky z obětí byli Nizozemci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám