Hlavní obsah

Matovič dostal Sputnik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý slovenský premiér a současný ministr financí Igor Matovič dostal v pondělí první dávku vakcíny Sputnik V. Ministr o tom v úterý informoval na sociální síti.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský ministr financí Igor Matovič na tiskové konferenci informuje o výsledku jednání s Ruskem o dodávkách vakcín Sputnik V.

Článek

Byl to právě Matovič, kdo dovoz ruské vakcíny na Slovensko prosadil. Ministr ve svém statusu zaútočil na kritiky Sputniku. „Pokud by se Sputnik nedémonizoval, mohli jsme mít naočkovaných půl milionu lidí jako Maďaři. Pro některé však byl tupý boj proti Rusku a Matovičovi cennější než zdraví a životy lidí,“ uvedl expremiér na sociální síti.

O Sputnik projevilo zájem necelých 16 tisíc Slováků

Koronavirus

Zájem o Sputnik projevilo na Slovensku přes 15 tisíc lidí. Slovensko mělo k dispozici 200 tisíc dávek ruské vakcíny. Nevyužité vakcíny ruská strana zpětně odkoupila. Sám Matovič v květnu tvrdil, že se nechá naočkovat některou z vakcín schválených Evropskou lékovou agenturou, protože vakcinace Sputnikem by pro něj při častých cestách do ciziny znamenala komplikaci.

Co ho přimělo změnit názor, nyní neprozradil. Na Slovensku je nyní plně očkovaných 35,3 procenta populace, v neděli úřady ohlásily sedm nových nákaz, o den dříve jich bylo 46.

Slovensko se snaží zbavit Sputniku V, většinu prodá nebo daruje

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám