Hlavní obsah

Matka s dcerou zahynuly v Tatrách pod strženou střechou půjčovny lyží

Varšava
Aktualizováno

Patnáctiletá dívka a její 52letá matka zemřely v pondělí v polské Tatranské Bukovině, když na ně dopadla stržená střecha, která letěla několik desítek metrů. V nemocnicích skončili další tři lidé – jedenadvacetiletá dívka, šestnáctiletý hoch a muž, zřejmě otec rodiny, uvedla polská agentura PAP s odvoláním na mluvčího malopolských hasičů Sebastiana Woźniaka. Počet obětí orkánu Sabine tak sloupl na sedm.

Foto: Agencja Gazeta, Reuters

Polští hasiči poblíž místa tragédie v Tatranské Bukowině

Článek

Silný poryv větru strhl před 11. hodinou střechu lyžařské chaty v Rusińském Wierchu v Tatranské Bukovině. Střecha spadla na čtyři lidi, muž byl opodál.

Podle svědků byla střecha stržená z dřevěné stavby, která sloužila jako půjčovna a servis lyží. Síla větru byla tak velká, že střecha odletěla o několik desítek metrů a dopadla poblíž horní stanice sedačkové lanovky na Rusińském Wierchu.

Blackout v českých městech, bez proudu byly statisíce domácností

Počasí

Jedenadvacetiletou dívku v těžkém stavu převezli do nemocnice v Novém Targu, kam přepravili i muže v těžkém psychickém šoku. Šestnáctiletý hoch skončil s poraněním hlavy v Zakopaném.

Tatranská záchranná služba (TOPR) vzhledem k tragické události a stávajících povětrnostních podmínkách vydala zákaz lyžování v celém prostoru střediska. Platit bude až do odvolání.

Polsko stejně jako další evropské země zasáhl v pondělí orkán Sabine. V polských Tarách měl vítr rychlost přes sto kilometrů v hodině.

V dalších evropských zemích si Sabine vyžádala pět lidských životů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám