Hlavní obsah

Matka, která zavraždila svých pět dětí, stojí v Německu před soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wuppertal

Drobná blondýnka Christiane K. vypadá nevinně a bezstarostně, jako by se před zemským soudem v německém Wuppertalu ocitla omylem. Osmadvacetiletá žena ze Solingenu je přitom obžalována z pětinásobné vraždy svých dětí, píše deník Bild.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu začíná soud s matkou podezřelou z vraždy jejích pěti dětíVideo: Reuters

 
Článek

Podle státního návladního Heriberta Kaune-Gebhardta měla Christiane pět ze šesti svých dětí zavraždit loni v září.

Foto: Profimedia.cz

Christiane K. se u soudu ve Wuppertalu zodpovídá z obžaloby, která ji viní z vraždy jejích pěti dětí.

Roční Melině, dvouleté Leonii, tříleté Sophii, šestiletému Timovi a osmiletému Lucovi měla podat vysoké dávky koktejlu ze tří druhů léků, aby je omámila a snížila jejich případný odpor.

Poté měla jedno dítě po druhém odnést do koupelny, kde je postupně uškrtila, udusila nebo utopila ve vaně.

Matka zavraždila svých pět dětí kvůli zkrachovalému manželství

Evropa

Každé dítě pak zabalila do ručníku a dala jej do postýlky. Děsivý čin měl být podle obžaloby pomstou manželovi. V té době už s Christiane nežil a měl novou partnerku. Ráno kolem 7:20, krátce před vraždou dětí, spolu pár komunikoval prostřednictvím WhatsAppu.

„Tématem byl nový vztah muže, který zveřejnil fotografii sebe a své nové partnerky. To mohl být také důvod pozdějšího činu,“ uvedl Kaune-Gebhardt.

Když Christiane její bývalý muž napsal, že pro něj není cesty zpět, mladá žena mu měla sdělit, že už nikdy neuvidí své děti.

„Předpokládaná doba trestného činu je 7:20 až 11:30,“ pokračoval státní návladní. Komunikace WhatsApp mezi Christiane a jejím bývalým manželem byla zhruba stejně dlouhá.

Matka v Solingenu zřejmě svých pět dětí předávkovala

Evropa

Žena se po činu pokusila o sebevraždu. Vrhla se pod vlak na hlavním nádraží v Düsseldorfu, ale přežila. Svého nejstaršího syna Christiane ušetřila vražedného řádění, když ho odeslala k babičce.

U soudu zatím Christiane nepromluvila a chová se, jako by se jí přelíčení vůbec netýkalo. Navzdory tomu, že jí hrozí doživotní vězení. Veškerou komunikaci zajišťují její právníci, jejichž prostřednictvím obžalobu odmítla.

Podle její verze do bytu vtrhnul maskovaný cizinec a děti zabil on. Pro tuto verzi ale nebyly objeveny žádné stopy, uvedl mluvčí státního zastupitelství.

Tragédie v Německu: Policie našla v domě pět mrtvých malých dětí

Evropa

Její právníci i proto napadli psychiatrický posudek, v němž se tvrdí, že Christiane netrpí žádnou duševní chorobou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám