Hlavní obsah

Manželka izraelského premiéra dostala na návštěvě Ukrajiny chléb se solí, hodila ho na zem

– Kyjev

Skandálem odstartovala státní návštěva izraelského premiéra Benjamina Netanjahua na Ukrajině. Na svědomí ho má manželka ministerského předsedy Sarah Netanjahuová. Během uvítací ceremonie hodila podávaný chléb se solí na zem, píše list Ukrajinská pravda. Své tvrzení dokládá videozáznamem.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Netanjahuová s manželem Benjaminem

Článek

Izraelského premiéra s manželkou vítaly na letišti tři dívky v národních krojích, které jim podaly chléb se solí. Jak poznamenává deník, vítání chlebem a solí je podle slovanských zvyklostí projevem nejvyšší úcty a respektu vůči těm, kteří jsou tímto způsobem vítáni.

Netanjahu si odlomil kousek chleba a snědl ho. Potom odlomil další kousek a podal ho manželce. Ta si vzala kousek od něj, nesnědla ho, ale hodila ho na zem. S úsměvem si potom vzala kytici květin, kterou jí předali.

Nebyl to ovšem první přešlap, kterým začala návštěva Ukrajiny. Sarah Netanjahuová se měla podle informací některých médií pohádat s posádkou letadla, které je transportovalo do Kyjeva. Údajně ji prý posádka řádně neuvítala na palubě.

Sarah Netanjahuová si to prý chtěla jít vyřídit s kapitánem letu do kokpitu, tam ale nebyla vpuštěna, napsal list Ukrajinská pravda. Kapitán nakonec premiéra s chotí přišel přivítat krátce před vzletem, dodal deník.

V případě Netanjahuovy manželky nejde o jediné aféry spojované s jejím jménem. Před rokem byla zveřejněna nahrávka, v níž nevybíravě nadává svému poradci. Známá je také svým přezíravým chováním k pomocníkům v domácnosti. Naposledy se řešil případ, kdy objednávala jídlo z drahých restaurací navzdory tomu, že je ve vládní rezidenci zaměstnáván kuchař.

Reklama

Výběr článků

Načítám