Hlavní obsah

Maďarsko bude občanům garantovat pracovní místo, slíbil Orbán

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nezaměstnaný Maďar nedostane ani po třech měsících na úřadu práce nabídku zaměstnání, poskytne mu ji stát. „Kolik pracovních míst virus zničí, tolik pracovních míst vytvoříme,“ přislíbil v pondělí v odpovědi na otázku poslanců maďarský premiér Viktor Orbán.

Foto: Tamas Kaszas, Reuters

Maďarský premiér Viktor Orbán

Článek

Poslanec za opoziční stranu Politika může být jiná László Keresztes se předsedy vlády ptal, zda vláda uvažuje o prodloužení vyplácení dávek v nezaměstnanosti.

„Když po třech měsících skončí vyplácení dávek v nezaměstnanosti, nebude v Maďarsku člověk, který by nedostal nabídku k práci od zaměstnavatele nebo od státu,“ reagoval Orbán podle webu index.hu.

Evropská komise varuje Maďarsko. Kvůli viru nelze jít proti demokracii

Evropa

Poslanec opoziční strany Jobbik Péter Jakab vyčetl předsedovi vlády, že za měsíc a půl přišlo v Maďarsku o práci 51 tisíc lidí a dalších 100 tisíc pracovních míst je v ohrožení.

Členové premiérovy rodiny a jeho známí přitom podle Jakaba nadále bohatnou a mimořádným zdaněním jejich příjmů by se podařilo zachránit řadu pracovních míst. „Teď nemáte být solidární s členy své rodiny a kamarády, ale s národem,“ řekl premiérovi opoziční poslanec.

Reklama

Výběr článků

Načítám