Hlavní obsah

Maďarský námořník unesený piráty je na svobodě

Právo, ivi

Maďarský námořník, kterého 21. října společně s dalšími pěti muži unesli piráti u břehů Nigérie, je na svobodě. Agentura MTI oznámila, že námořníka přivezli do Maďarska příslušníci protiteroristického komanda TEK.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Okolnosti jeho vysvobození nebyly oznámeny, ale podle MTI na jeho záchraně pracovala uplynulé týdny maďarská diplomacie a TEK společně s mezinárodními partnerskými organizacemi. „Vzhledem k okolnostem je v dobrém zdravotním stavu. Už je spolu s rodinou,“ řekl ředitel TEK János Hajdu ve veřejnoprávní televizi M1.

Z německé kontejnerové lodě unesli piráti kromě maďarského námořníka také jednoho občana Ukrajiny a čtyři Filipínce. Ředitel TEK uvedl, že unesené námořníky zadržovali piráti na území Nigérie. „Únosci jim neublížili, ale nebyl to zrovna pionýrský tábor,“ dodal Hajdu.

Německou kontejnerovou loď přepadli piráti na gumových motorových člunech. Z 18členné posádky unesli šest mužů. Všechny se podařilo osvobodit, ale pachatelé jsou zatím na útěku. Okolnosti osvobození zbylé pětice námořníků Hajdu nesdělil.

Reklama

Výběr článků

Načítám