Hlavní obsah

Maďarsko posiluje ochranu hranice se Srbskem

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarsko posílilo ochranu své jižní hranice. Ministerstvo obrany oznámilo, že dočasné zábrany jsou postupně nahrazovány pevnějším plotem. Ač je balkánská cesta uzavřená, do země v minulých dnech přišlo více migrantů než v minulých týdnech.

Foto: MTI

Maďarská armáda staví plot u obce Kelebia

Článek

V úseku maďarsko-srbské hranice mezi obcemi Kelebia a Ásotthalom byl doposud instalován pouze žiletkový drát. Vojáci ho nyní nahradí tři metry vysokým plotem.

Pro urychlení prací poslala armáda další vojáky na jižní hranice. Ministerstvo obrany oznámilo, že armáda je připravena v případě potřeby vyslat k ochraně hranic až 6000 mužů.

Uplynulý týden bylo na srbsko-maďarské hranici zadrženo 940 migrantů. Předchozí týden to bylo 822 migrantů. Největší počet běženců za jeden den překročil letos hranice Maďarska na velikonoční pondělí, kdy maďarští policisté zadrželi 255 migrantů.

Plot na hranicích s Rumunskem

V případě, že se migranti pokusí obejít zátaras na hranicích se Srbskem, začalo Maďarsko s přípravou výstavby plotu také na hranicích s Rumunskem. Uplynulý týden vyznačili vojáci trasu, na níž bude bariéra postavena. Od pondělí začali umísťovat na hranice sloupy, které budou držet plot.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám