Hlavní obsah

Maďarsko odstranilo bariéru na hranicích se Slovinskem

Právo, Ivan Vilček

Maďarsko v pátek odstranilo bariéru ze žiletkového drátu, kterou v uplynulých dnech instalovalo na hranicích se Slovinskem. Maďarské ministerstvo vnitra podle agentury MTI oznámilo, že se jednalo pouze o test.

Foto: MTI.hu

Maďarští vojáci pokládají žiletkový drát na maďarsko-slovinské hranici

Článek

Maďarsko zdůvodnilo tyto přípravy možnou změnou trasy migrantů po plánovaném uzavření maďarsko-chorvatské hranice. Provoz na maďarsko-slovinské hranici je v současnosti plynulý a bez kontrol.

Agentura uvedla, že žiletkový drát byl z terénu odstraněn a je uložen v rolích v trávě u maďarsko-slovinské hranice, která je hranicí mezi dvěma členskými zeměmi Schengenu. Na okraji silnice spojující maďarskou obec Tornyiszentmiklós a slovinskou obec Pince je nadále umístěn mobilní zátaras, kterým je možné v případě nutnosti zastavit provoz.

Slovinsko vyjádřilo spokojenost s odstraněním bariéry ze žiletkového drátu ze společné hranice s Maďarskem. „Naše diplomatické kroky byly úspěšné,“ uvedl slovinský ministra zahraničí Karl Erjavec. Slovinsko totiž vyčítalo Maďarsku, že o výstavbě bariéry na společné hranici předem neinformovalo.

Maďarsko už postavilo bariéru na 175 kilometrů dlouhé hranici se Srbskem a dokončuje zátaras také na hranicích s Chorvatskem. Jen v průběhu pátku vstoupilo na území Maďarska 8159 migrantů, kteří pokračovali dál do Rakouska a do Německa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám