Hlavní obsah

Maďarsko nepustilo do země dva vlaky plné migrantů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Budapešť
Aktualizováno

Maďarská železniční společnost MÁV nepustila v neděli na maďarské území dva vlaky přijíždějící ze Srbska. Agentura MTI uvedla, že důvodem bylo velké množství migrantů, kteří těmito vlaky jeli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na maďarsko-srbské hranici vznikl utečenecký kempVideo: Reuters

 
Článek

Vlaky přijely do srbského města Subotica nedaleko maďarských hranic, ale maďarská strana je odmítla vpustit na své území. Povolení k vjezdu na maďarské území nedostal například mezinárodní rychlík Avala směřující do Budapešti a Vídně. Čekal dvě hodiny u Subotice. Pokračovat mohl až po odpojení dvou vagonů plných migrantů.

Dobrovolníci z Česka

Na srbsko-maďarské hranici u obce Röszke pomáhají uprchlíkům dobrovolníci z České republiky, Rakouska a Německa. Jak uvedl server origo.hu dobrovolníci přivezli migrantům především teplé oblečení a přikrývky. Mnozí z běženců totiž museli pro zdlouhavou registraci spát přímo na hranici.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Uprchlíci na srbsko-maďarské hranici

Teplota přitom v noci klesla téměř k deseti stupňům. Přímo na hranici strávilo noci asi 500 migrantů, kteří si zapalovali ohně, aby se nějak ohřáli.

Za víkend přes 5000 lidí

Od pátku do neděle překročilo srbsko-maďarské hranice 5386 uprchlíků. Uvedlo to vedení maďarské policie. V pátek to bylo 2181, v sobotu 1002 a v neděli 2203 migrantů.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Uprchlíci v obci Roszke poblíž srbské hranice

Maďarská televize M1 uvedla, že z Makedonie do Srbska přišlo dalších 5000 migrantů, kteří míří k maďarským hranicím. „Za jeden až dva dny je nová migrační vlna na hranicích Maďarska,“ uvedla televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám