Hlavní obsah

Maďarská policie hlásí zvýšený pohyb migrantů na jižní hranici

Právo, Ivan Vilček, Budapešť

Na jižní hranici Maďarska bylo v sobotu zadrženo hned několik skupin ilegálních migrantů. Tamější policie na svém webu informovala, že největší skupinu zadržela u hraničního města Kelebia, kde se v nákladním vlaku ukrývalo 38 migrantů.

Foto: Policie Maďarsko

Skupina běženců zadržených u obce Kölked

Článek

Ze Srbska se tímto způsobem chtělo dostat na území Maďarska 36 Afghánců a dva Eritrejci. „Byli ukryti v kontejneru mezi nákladem a podařilo se je najít při prohlídce vlaku přijíždějícího ze Srbska,“ uvedla maďarská policie. „Migranti byli vráceni na území Srbska,“ dodal policejní web.

Foto: Policie Maďarsko

Migranti zadržení v nákladním vlaku

Ve stejný den a ve stejném městě objevila policie šest ilegálních migrantů v rychlíku přijíždějícím ze Srbska. „Neměli u sebe doklady a tvrdili, že jsou občany Turecka. Ukrývali se v prázdné lokomotivě, která byla připojena k vlaku na konci soupravy,“ uvedla maďarská policie. Tato skupina byla rovněž vrácena na srbské území.

Foto: Policie Maďarsko

Migranti zadržení v rychlíku

Další, tentokrát desetičlenná skupina ilegálních migrantů byla zadržena na maďarsko-srbsko-chorvatském hraničním pomezí u maďarské obce Kölked. „Deset mužů nemělo u sebe žádné doklady a tvrdili, že jsou občany Afghánistánu a Sýrie,“ uvedla maďarská policie na svém webu.

Začátkem týdne se pokusila skupina 14 migrantů z Iráku a Sýrie překročit srbsko-maďarské hranice na nafukovacím člunu přes řeku Tisa.

Reklama

Výběr článků

Načítám