Hlavní obsah

Maďara zavraždili během koncertu, bývalí členové Locomotiv GT si ničeho nevšimli

– Budapešť
Právo, Ivan Vilček

Během koncertu rockové formace Zenevonat na náměstí ve městě Polgár na severovýchodě Maďarska byl v úterý zavražděn místní muž. Muzikanti, mezi nimiž jsou i bývalí členové legendární kapely Locomotiv GT, si ničeho nevšimli a hráli dál.

BEZ KOMENTÁŘE: Maďara zavraždili v průběhu rockového koncertuVideo: Maďarská policie (Rendőrség)

 
Článek

„Szilveszter měl delší dobu neshody s Ernőem H. Koncertu využil k tomu, aby svého soka zezadu bodl do hrdla a pak opakovaně do zad,“ napsal maďarský deník Bors.

Očitý svědek listu řekl, že Ernő najednou ležel na zemi a jeho dcera Vanessza křičela na kolemstojící, aby mu pomohli. „Muže se nepodařilo zachránit. Jeho zranění byla smrtelná,“ uvedli záchranáři.

Podle deníku byla důvodem sporu mezi oběma muži žárlivost. „Věděli jsme, že mají mezi sebou nějaký spor a Szilveszter opakovaně vyhrožoval Ernőovi, že ho zabije. Nikdo z nás si nemyslel, že to opravdu dojde až tak daleko,“ cituje deník jednoho z obyvatelů města, který znal pachatele i oběť.

List konstatoval, že vrah z místa činu neutekl, zůstal na místě, neustále se usmíval a čekal na policisty, kteří jej okamžitě zatkli a odvedli.

Kapela nepřestala hrát, o ničem nevěděla

Bors označil za šokující, že koncert bez přestávky pokračoval: „Mezi diváky umíral muž a koncert nebyl vůbec přerušen.“

„My na pódiu jsme o ničem nevěděli. Vůbec jsme netušili, že v hledišti se stalo něco tak strašného. Proto jsme koncert nepřerušili,“ vysvětloval člen skupiny Zenevonat Gábor Heincz. Ve formaci Zenevonat hrají i bývalí členové slavné maďarské kapely Locomotiv GT János Karácsony a János Solti.

Starosta města József Tóth vyjádřil rodině oběti soustrast. „Když jsme toto vystoupení organizovali, nikdy nás nenapadlo, že se zde může odehrát tak šokující tragédie,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám