Hlavní obsah

Loď u Korfu vyslala signál SOS

Atény
Aktualizováno

Loď plující poblíž řeckého ostrova Korfu vyslala v úterý nouzový signál. Na palubě měli údajně ozbrojení nelegální migranti. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na řeckou státní televizi. Řecké úřady to ale později odpoledne popřely. Na lodi se prý nic nestalo a v pořádku vplula do italských vod. Italové ale zjišťují, zda jsou na ní imigranti.

Článek

Italská pobřežní stráž dopolední incident potvrdila. Řekové k lodi vyslali námořní fregatu, loď pobřežní stráže a vrtulník.

Podle některých informací loď veze až 700 cestujících, web Worldbulleti.net uvedl, že plavidlo přepravuje právě migranty.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Údajně má jít o loď Blue Sky M, která pluje pod moldavskou vlajkou a do potíží se dostala za špatného počasí nedaleko ostrova Othonoi severozápadně od Korfu. Nouzový signál údajně vyslal někdo z lidí na palubě. Plavidlo prý směřovalo do chorvatského přístavu Rijeka.

Nedaleko ostrova Korfu byl v neděli i trajekt Norman Atlantic, na kterém vypukl požár. Za dramatických okolností z něj evakuovali téměř 500 lidí a podle posledních informací si nehoda vyžádala deset obětí.

Panují ale nejasnosti ohledně toho, kolik vlastně pasažérů bylo na palubě, a počet mrtvých se tak ještě může zvýšit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám