Hlavní obsah

Letecké záběry: Migranti se nahrnuli k polské hranici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuznića

Velké množství migrantů se v pondělí shromáždilo na bělorusko-polské hranici. Varšava se obává, že se pokusí proniknout na polské území násilím. Záběry migrantů tlačících se do Polska zachytily z vrtulníku kamery polské policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pohled z vrtulníku ukazuje migranty shromážděné u polsko-běloruských hranicVideo: Reuters

 
Článek

Migranti se k hraničnímu plotu přesunuli z provizorního kempu nedaleko běloruské obce Bruzgi. Vylidněný tábor následně podle polské pohraniční stráže začali využívat běloruští vojáci. Tyto informace jsou ale neověřené.

Polští pohraničníci také uvedli, že jen od listopadu se hranice s Běloruskem pokusilo nelegálně přejít 5100 lidí. Minulý rok jich za stejný měsíc bylo jen 120.

Padesátka migrantů překonala bariéru na polsko-běloruské hranici

Evropa

Evropská unie a Pobaltské země viní autoritářský režim běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka z toho, že nutí migranty, aby ilegálně pronikli do Evropské unie. Lukašenko naopak viní Varšavu, že si přeje konflikt na hranicích s Běloruskem vzhledem ke svým vnitřním potížím a problémům s Unií.

Ministři zahraničí zemí EU v pondělí rozhodli o dalších sankcích vůči Bělorusku. Kompletní seznam trestaných by měla Unie zveřejnit v příštích dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám