Hlavní obsah

Let z Londýna na Ibizu narušili opilí cestující, vysadili je ve Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční let společnosti Ryanair z Londýna na ostrov Ibiza narušil incident, který způsobilo několik opilých cestujících, kteří se dostali do potyčky s personálem letadla. Let byl odkloněn na letiště ve francouzském Bordeaux, kde bylo celkem sedm mužů vyvedeno z letadla.

Foto: Chris Helgren , Reuters

Článek

Incident na palubě letadla začal eskalovat ve chvíli, kdy jeden z cestujících žádal obsluhu o něco dalšího k pití a letuška ho odmítla obsloužit. „Zopakoval svůj požadavek a popadl přitom ženu za ruku,” uvedl jeden z cestujících pro Mail Online.

Poté se do potyčky postupně zapojili i další muži, kteří se začali dohadovat s personálem. Kabinová průvodčí v tu chvíli přestala s obsluhou a zavolala kapitánovi letadla. Ten se rozhodl k odklonění letu do Bordeaux, kde výtržníky vyvedla z letadla policie.

Incident pokračoval i na ploše letiště, kde se opilí muži pustili do potyčky s přítomnými policisty. Celou situaci sledovali z letadla ostatní cestující.

„Incident se stále vyšetřuje a může vést až k trestnímu stíhání,” uvedl zdroj z letiště.

Společnost Ryanair v návaznosti na incident zopakovala, že chce na letištích zavést limit dvou alkoholických nápojů na osobu a prosadit zákaz prodeje alkoholu před desátou hodinou dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám