Hlavní obsah

Lesní hoch z Berlína možná tahá celý svět za nos

– Berlín
Novinky, Jakub Herzán

Tajemný "Lesní hoch", který tvrdil, že strávil roky v lesích, podle německé policie nikdy nežil ve volné přírodě. Nyní na 17letého chlapce tedy padá podezření, že si celý příběh vymyslel. To všechno poté, co úřady prozkoumaly jeho oblečení a stan. Zjištění bylo zajímavé, věci nenesly žádné známky dlouhodobého používání v přírodě.

Článek

Anglický mluvící teenager tvrdí, že v lese žil po dobu pěti let se svým otcem Ryanem od doby, kdy jeho matka Doreen zahynula při dopravní nehodě. Chlapec tvrdil, že jeho otec zemřel nečekaně minulý měsíc a on jej pochoval v lese mezi stromy. Potom šel pěšky dva týdny až do Berlína jen pomocí mapy a kompasu.

Policie a sociální pracovníci ovšem pojali podezření, že jeho příběh je smyšlený a motivy podezřelé, nemohou totiž pochopit, jak je možné že chlapec si pamatuje jen své jméno, ale ne datum svého narození či jiné osobní údaje.

Jeho tvrzení, že nemá žádné vzpomínky na minulost, totiž zpochybňují lékaři, kteří tvrdí, že Ray je v perfektním zdravotním stavu a nejeví žádné známky ztráty paměti ani problémů duševních.

Objasnění případu komplikuje sám mladík, který odmítá dát vzorky DNA, aby se potvrdil jeho příbuzenský vztah s údajnými prarodiči ze Švýcarska, kteří se k chlapci přihlásili. Pokud se příbuzenský vztah potvrdí, Ray bude deportován do Švýcarska i navzdory tomu, že on sám se chce vrátit do lesů.

Policie při prohledávání lesů v pohoří Harz, které Ray uvedl jako místo odpočinku svého otce, nenašla po jeho hrobu žádné stopy. Po kontrole počítačů ve všech 16 státech Německa mimo jiné zjistila, že nikdo jménem Doreen za posledních deset let při dopravní nehodě nezahynul.

Pouze anglicky mluvícího chlapce tudíž pravděpodobně čeká další vyšetřování, které možná prosvětlí celý případ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám