Hlavní obsah

Le Pen zakládá nové hnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Zakladatel francouzské ultrapravicové Národní fronty Jean-Marie Le Pen založí nové hnutí. Šestaosmdesátiletý europoslanec, jemuž členství pozastavila jeho dcera a nástupkyně Marine Le Penová, to řekl rozhlasové stanici Radio Courtoisie.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Jean-Marie Le Pen

Článek

„Nezaložím další stranu. Vytvořím uskupení, které nebude s Národní frontou soupeřit,“ prohlásil Le Pen, který ale jedním dechem dodal, že mu jde o „obnovení politické linie, která platila po desetiletí“. Podle něj má k nynějšímu směrování Národní fronty výhrady mnoho jejích členů.

Strana, která se za vedení Le Penové snaží získat víc voličů mírnějšími postoji, pozastavila svému zakladateli členství před měsícem, když odmítl odvolat své dřívější tvrzení, že „holocaust byl jen detailem v dějinách druhé světové války“. Le Pen je stále ještě čestným předsedou Národní fronty a o jeho osudu má rozhodnout za tři měsíce celostátní sjezd.

Le Pen to označil za zločin a prohlásil, že je na čase, aby se jeho dcera vdala a nenesla už jeho jméno. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám