Hlavní obsah

Kvůli sexuální aféře vyloučili ze strany člena polské Sebeobrany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Z populistické Sebeobrany byl ve čtvrtek vyloučen jeden z hlavních aktérů sexuálního skandálu, poslanec Stanislaw Lyźwiński. Vyloučil jej šéf strany Andrzej Lepper. I ten je však nařčen, že požadoval po zaměstnankyních strany sex. Oba nařčení ze strany Lyźwińského tajemnice Anety Krawczykové odmítají.

Článek

Podle Leppera je vyloučení definitivní. Předseda Sebeobrany ještě dodal, že cítí-li se Lyźwiński vinen, měl by složit poslanecký mandát.

Prokuratura už vyslechla všechny důležité svědky v kauze, kterou odstartoval deník Gazeta Wyborcza, když zveřejnil výpověď bývalé pracovnice Sebeobrany Anety Krawczykové, že místo získala a udržela si je jen výměnou za sexuální služby poskytnuté Lyźwińskému a Lepperovi. [celá zpráva]

Skandál neskončil, i když test DNA vyloučil, že by Lyźwińsky byl otcem nejmladšího dítěte Krawczykové. [celá zpráva] V posledních dnech žen, které vypověděly, že Lyźwiński jim nabízel práci za sex, přibylo.

Prokuratura by mohla příští týden rozhodnout, zda bude někdo obviněn. Důkazů proti Lyźwińskému je podle neoficiálních informací dostatek, ale předseda hnutí a vicepremiér Lepper, který také čelí nařčení ze sexuálního vydírání, zřejmě obviněn nebude.

Lepper ve čtvrtek naléhal, aby se přihlásili všichni svědci, kteří mohou k případu něco říci. Uvedl také, že Sebeobrana připravuje návrh na zpřísnění trestu za sexuální obtěžování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám