Hlavní obsah

Královna Alžběta truchlí, zemřela jí dvorní dáma

Londýn

Britská královna Alžběta truchlí. Čtyři dny po vánočních svátcích zemřela její dvorní dáma a blízká společnice, lady Diana Farnhamová. Bylo jí 90 let.

Foto: Profimedia.cz

Britská panovnice královna Alžběta II. (vpravo) se svou společnicí lady Farnhamovou (vlevo) na snímku z roku 2012

Článek

„Je to pro královnu rána. Všichni lady Farnhamovou milovali, měla vždy tak dobrou náladu. Byla to velmi okouzlující a atraktivní žena. K novým lidem, kteří přicházeli do paláce, byla vždy velmi štědrá,“ uvedl zdroj z blízkého okolí britské panovnice.

Pro britskou panovnici nebyl uplynulý rok příliš dobrý. Ztratila svého manžela prince Philipa, poté další blízkou duši, vévodkyni z Graftonu, a nyní lady Farnhamovou.

„Bohužel, to je smutný důsledek dlouhého života, že se musíte rozloučit se spoustou lidí, na kterých vám záleží,“ dodal zdroj.

Neodolatelný rošťák. Alžběta II. ve vánočním poselství vzdala poctu zesnulému choti

Evropa

Lady Farnhamová byla ve službách panovnice 44 let. Doprovázela ji na cestách, v roce 2012 seděla po jejím boku při oslavách diamantového jubilea, když královnin manžel, princ Philip, onemocněl.

Narodila se jako Diana Marion Gunnisová. V roce 1959 se provdala za Barryho Maxwella, 12. barona Farnhama, předního bankéře.

Pár adoptoval dvě dívky Harriet (57) a Sophii (54) a měl čtyři vnoučata – Aramintu (28), Henryho (26), Elsu (15) a Celii (13).

Proč neumřela radši královna Alžběta, povzdychla si americká novinářka

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám