Hlavní obsah

Komedie a „spiknutí“. Před odletem byli negativní, po přistání pozitivní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako námět pro filmovou komedii se jeví příběh cestujících čtvrtečního letu společnosti SARC Aviation z Milána do indického Amritsaru.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zkumavka se stěrem pro test na koronavirus

Článek

Všech 160 dospělých pasažérů se při odletu prokázalo negativním testem na covid-19, jak to vyžadovala pravidla pro vstup do Indie. Když stroj po osmihodinovém letu přistál, šli všichni na test znovu a ten vyšel 125 z nich jako pozitivní.

Situace na letišti se vyhrotila, když mezi pozitivně testovanými a administrativou propukly slovní přestřelky. Postižení cestující se bránili certifikáty, které získali nejdéle 72 hodin před odletem, a argumentovali, že je prakticky nemožné, aby se nakazili během tak krátké doby.

Ind dostal nejméně osm dávek vakcíny, i dvě v jednom dni

Koktejl

K letišti se sjely desítky sanitek, aby všechny s pozitivními testy odvezly do izolace v místní nemocnici. Chaos zavládl i před letištěm, kde čekající příbuzní označili situaci za „spiknutí“.

Někteří pozitivní na karanténu ani nečekali a zmizeli rovnou z letiště. Další čtyři pak utekli z nemocnice. Pátrá po nich policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám