Hlavní obsah

Kdo je podezřelý v případu dávného zmizení malé Maddie?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž podezřelý v případu zmizení malé Madeleine McCannové v roce 2007 má pestrou kriminální minulost. Deník Braunschweiger Zeitung napsal, že 43letý muž má mít na svědomí brutální znásilnění 72leté Američanky. Případ se odehrál v září 2005 v Portugalsku, na stejném místě, kde zmizela malá holčička.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela před 13 lety z apartmánu v PortugalskuVideo: AP

 
Článek

Maskovaný pachatel zaútočil na ženu v jejím domě 30 centimetrů dlouhým nožem. Zmlátil ji kovovou tyčí, svázal ji a znásilnil. Američanka utrpěla hluboké trauma, poranění čelistí, zranění ramen a odřeniny. Muž na závěr sebral ženě kolem 100 eur a opustil její dům. Muže usvědčila analýza DNA z vlasů, které zanechal v ložnici oběti na její posteli.

V prosinci 2019 muže, kterého deník Bild jmenuje jako Christiana B., poslal soud v německém Braunschweigeru do vězení na sedm let. Rozsudek ještě nenabyl právní moci. Muž se odvolal a obviňuje soudce z podjatosti a „právních omylů“.

Případ nezvěstné Maddie opět ožívá. Britská policie se obrací na veřejnost

Evropa

Podezřelého Němce popisuje jeho bývalá sousedka z Portugalska jako „agresivního muže“. „Vždycky byl trochu rozzuřený. Ulicí jezdil velmi rychle a jednoho dne kolem roku 2006 beze slova zmizel,“ popsala žena.

Asi šest měsíců po mužově zmizení po něm pomáhala dávat dům do pořádku. „Bylo to příšerné,“ popsala. Všude se podle jejích slov válely zničené věci. V popelnici byly paruky a zvláštní oblečení, které charakterizovala jako kostýmy.

Bývalá sousedka řekla, že si podezřelý muž pronajal nemovitost od jednoho Brita. Policisté z Velké Británie se jí na podezřelého loni ptali, letos se objevili portugalští vyšetřovatelé. Policie předpokládá, že muž z domu odešel, ale stále se pohyboval v oblasti.

Trestán za sexuální delikty

Podle Spolkové kriminální policie (BKA) byl podezřelý v minulosti vícekrát trestán kvůli sexuálním deliktům, a to i na dětech. V současné době vykonává delší trest odnětí svobody v jiných věcech, oznámila BKA ve středu večer ve Wiesbadenu.

Tehdy tříletá Madeleine McCannová zmizela 3. května 2007 z apartmánu v turistickém komplexu v Praia da Luz u jihoportugalského města Lagos v regionu Algarve. Její rodiče byli tehdy na večeři v blízké restauraci. Vyšetřovatelé předpokládali, že Maddie někdo unesl, po jistou dobu byli mezi podezřelými i rodiče holčičky.

Muž podle vyšetřovatelů oblast dobře znal, léta měl pronajaté obydlí vzdálené pouhé tři kilometry od letoviska. Kolem něj dokonce vedla pěšina, kudy chodila Maddie s rodiči k moři.

Reklama

Výběr článků

Načítám