Hlavní obsah

Kapitán Schettino chystá knihu o nehodě Concordie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francesco Schettino, kapitán havarované lodi Costa Concordia, plánuje o lodním neštěstí napsat knihu. Podle neapolského deníku Il Mattino už našel nakladatele v USA. Při lednovém neštěstí u italských břehů zahynulo 32 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Výletní loď Aida Blu, se kterou kapitán Schettino riskantně manévroval a poškodil ji.

Článek

Dvaapadesátiletý kapitán chce podle neapolského deníku ve své knize zrekapitulovat události, které k nehodě jeho lodi vedly. Hodlá se zmínit i o svém vztahu k mladé Moldavance, která ho v médiích po havárii horlivě bránila.[celá zpráva]

Schettino je jedním z hlavních podezřelých v probíhajícím vyšetřování. Klade se mu za vinu, že riskantním manévrem poblíž toskánského ostrova Giglio nehodu 13 ledna zavinil. [celá zpráva]

Fatální havárie u Giglia přitom nebyla první v Schettinově kariéře. V červnu 2010 plul tak rychle s jinou výletní lodí, že ji u německého přístavu Warnemünde poškodil.

Schettino se k havárii v Německu nehlásí

"Když vplouval do přístavu Warnemünde manévroval v rychlosti mezi 7,7 a 7,9 uzly, což vedlo k poškození výletní lodě Aida Blu," citoval na začátku března list Daily Mail ze zprávy o nehodě.

Schettino na obvinění zaměstnavateli odpověděl: "Nic jsem nevěděl o omezení rychlosti a nedostal jsem žádné potvrzení o porušení od odpovědných úřadů." Podle něj za nehodou stály jiné příčiny.

V době nehody ve Warnemünde pracoval Schettino pro sesterskou společnost Costa Atlantica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám