Hlavní obsah

Kampuschová připravuje knihu a film o svém věznění ve sklepě

Vídeň

Rakušanka Natascha Kampuschová, kterou jako desetiletou unesl a osm let držel ve sklepním vězení duševně narušený Wolfgang Priklopil, napíše paměti a bude se podílet na vzniku filmu o svém věznění. Napsal to rakouský list Österreich.

Foto: Profimedia.cz

Natascha Kampuschová

Článek

"Je to pravda, že paní Kampuschová pracuje na autobiografické knize, nyní se soustřeďuje hlavně na to," řekl její mluvčí Wolfgang Brunner. Kniha o 220 stránkách se bude jmenovat 3096 dní a vyjde v němčině 8. září.

Kampuschovou Priklopil unesl jako školačku v roce 1998. Osm let ji držel v upraveném sklepě svého domu. V srpnu 2006 se osmnáctileté dívce podařilo uprchnout. Únosce pak spáchal sebevraždu.

Dvaadvacetiletá Kampuschová také připravuje film o svém příběhu. Producent Bernd Eichinger chce scénář napsat s Peterem Reichardem, který mimo jiné napsal scénář k oceňovanému filmu Pád třetí říše o posledních dnech Adolfa Hitlera v berlínském bunkru.

Reichard s Kampuschovou strávil několik měsíců při natáčení dokumentu o ní pro německou televizi. O novém filmu řekl, že by chtěl, aby byl vyvážený. Natáčení by mělo začít příští rok a do kin by měl snímek vstoupit v roce 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám