Hlavní obsah

Jeptiška porodila dítě, o těhotenství neměla ponětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeptiška, která ve středoitalském městě Rieti porodila chlapce, prohlásila, že vůbec neměla ponětí, že by byla těhotná. Když ji vezli do nemocnice s bolestmi břicha, myslela si, že má křeče v žaludku, uvedla BBC s odkazem na místní média. Jednatřicetiletá řeholnice pochází ze středoamerického Salvadoru. Svého syna pojmenovala po současném papeži Františkovi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

V padesátitisícovém Rieti zpráva vyvolala pozdvižení. Poté, co se informace o porodu dostala na veřejnost, vyzval starosta města obyvatele i novináře, aby respektovali soukromí čerstvé matky.

Ta si kvůli bolestem zavolala záchranku ve středu ráno, o několik hodin později pak porodila zdravého chlapce.

„Nevěděla jsem, že jsem těhotná. Jen mě bolelo břicho,“ citovala řeholnici agentura Ansa. Kde a kdy mohla otěhotnět, média nezmiňují.

Lidé v nemocnici bezprostředně po porodu začali shromažďovat oblečení a dary pro čerstvou matku i její dítě.

Jeptiška je členkou řádu, který pečuje o staré lidi. Ani spoluřeholnice o jejím těhotenství nevěděly a jsou podle italských médií událostí „překvapené“. Jeden z místních farářů řekl, že jeptiška nemá v plánu dítě opustit a chce se o něj starat.

Reklama

Výběr článků

Načítám