Hlavní obsah

Italům s příznaky koronaviru, kteří poruší karanténu, hrozí trest 21 let vězení

Novinky, jky

Italské úřady přitvrzují. Ve snaze bojovat s pandemií koronaviru zavádí přísné tresty pro ty, kteří by nedodrželi karanténu. Pokud ji nyní člověk poruší, někoho nakazí a způsobí jeho smrt, bude čelit až 21 letům za mřížemi. Jen za pouhé nedodržení karantény čelí pokutě 206 euro, tedy bezmála 5500 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli koronaviru se vylidnily milánské uliceVideo: Reuters

 
Článek

Italská média informují o tom, že šiřitelé viru mohou být vážně potrestáni i v případě, že nikdo jejich bezohledným chováním o život nepřijde.

„Pokud jsem infikován, vím o tom a vyhledávám i tak kontakt s cizími lidmi bez ohledu na to, že na ně mohu infekci přenést, dochází k trestnému činu,” uvedl právník Franco Coppi pro deník Corriere della Sera.

Foto: Profimedia.cz

Obchody jsou uzavřené napříč celou Itálií. Výjimkou jsou jen lékárny a potraviny.

Italská média porovnávají nová nařízení s přenášením viru HIV při nechráněném sexu. Přesně za tento skutek byl v roce 2017 v Římě jeden muž uvězněn na 24 let.

Foto: Profimedia.cz

Nejznámější italské památky se zcela vylidnily.

Itálie uzavřela napříč celou zemí všechny obchody vyjma potravin a lékáren. Rozhodnutí platí minimálně do 25. března. Vlnu nových opatření oznámil italský premiér Giuseppe Conte v noci ze středy na čtvrtek společně s uzavřením barů, hospod a restaurací po dobu dvou týdnů.

„Děkuji všem Italům, kteří činí oběti. Ukazujeme, že jsme skvělý národ,” pronesl Conte během svého devítiminutového proslovu. Země zatím eviduje 12 462 nakažených a již 827 lidí viru podlehlo. Více než tisíc Italů se pak nachází ve vážném či kritickém stavu.

Reklama

Související články

Itálie ohlásila dalších 196 obětí koronaviru

Itálie oznámila dalších 196 obětí koronaviru, jde o největší nárůst za 24 hodin od ohlášení prvního případu v zemi. Celkem v Itálii zemřelo už 827 nakažených,...

Výběr článků

Načítám