Hlavní obsah

Lollobrigida musí mít opatrovníka, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský kasační soud v pátek potvrdil, že herečka Gina Lollobrigida musí mít opatrovníka. Ten jí má pomáhat například se správou majetku. Soud tak vyhověl žádosti syna slavné umělkyně a potvrdil rozhodnutí nižší instance. Samotná herečka, které v červenci bylo 94 let, s rozhodnutím soudu nesouhlasí.

Foto: Profimedia.cz

Gina Lollobrigida

Článek

Soud vyloučil, že by herečka trpěla vážným duševním onemocněním. Podle znalců je však její vnímání reality oslabené, kvůli čemuž se žena může stát snadným terčem podvodníků.

Herečka prostřednictvím svého právníka vzkázala, že je rozsudkem roztrpčena a bude se proti němu dále bránit. Podle ní je rozhodnutí soudu „velmi nespravedlivé“ a „poškozuje její důstojnost“. Advokát Filippo Maria Meschini uvedl, že Lollobrigida kvůli pandemii covidu-19 nevychází z domu, kde se věnuje malbě obrazů.

O ustanovení opatrovníka už od roku 2017 usiluje hereččin syn Andrea Milko Skofic, protože se domnívá, že jeho matka není zcela schopna spravovat svůj majetek. Tvrdí, že její blízcí spolupracovníci využívají duševního stavu ženy, aby se na její úkor obohatili.

V polovině září soud rozhodl o zahájení řízení s Andreou Piazzolou, ředitelem společnosti, která spravovala hereččin majetek, a dalším mužem. Podle obvinění se měli zmocnit části šperků, nábytku a uměleckých děl, které patřily Lollobrigidě, aby je následně prodali v aukci. Prodej se nakonec kvůli zásahu justice nezdařil. Samotná Lollobrigida se svého asistenta Piazzoly zastává a tvrdí, že její blízcí se rozhodli jí „nechat nedůstojně zemřít“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám