Hlavní obsah

Itálie bude odvážet migranty od hranice s Francií

Italské úřady brzy začnou převážet na jiné místo v zemi stovky imigrantů a žadatelů o azyl, kteří táboří v italském městě Ventimiglia u hranice s Francií. Sdělil to tamní regionální guvernér Giovanni Toti.

Foto: Max Rossi, Reuters

Provizorní tábor migrantů na ulici

Článek

"Byli jsme ujištěni, že transfery začnou v nejbližších hodinách," citovala v úterý večer italská agentura ANSA guvernéra. Toti neočekává, že by přesuny nějak narušili aktivisté skupiny za svobodu pohybu No border. Ti se minulý víkend střetli s italskou policií, když si stovky běženců prorážely cestu do Francie, odkud pak zase byli vraceni do Itálie.

V okolí Ventimiglie táboří v posledních měsících stále více migrantů ve snaze dostat se z Itálie dál do západní Evropy, především do Británie či Německa. Aktivisté skupiny No Borders se snaží dosáhnout znovuotevření italsko-francouzské hranice, kde Paříž v důsledku přistěhovalecké krize v Evropě obnovila hraniční kontroly.

Předseda samosprávy Ligurie, v níž Ventimiglia leží, minulý týden vyzval ústřední italskou vládu, aby regionu pomohla. Na severozápad Itálie totiž z jihu přichází stále více migrantů, kterým se podařilo překonat cestu přes Středozemní moře ze severu Afriky.

Reklama

Výběr článků

Načítám