Hlavní obsah

Ital, který střílel po lidech tmavé pleti, dostal 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Macerata

Ital, který začátkem února v italském městě Macerata střílel na lidi tmavé pleti a šest jich zranil, dostal ve středu u soudu 12 let vězení. Luca Traini tvrdí, že chtěl střelbou po náhodných kolemjdoucích pomstít vraždu 18leté Pamely Mastropietrové, jejíž tělo bylo nalezeno u Maceraty ve dvou kufrech několik dní před tím.

Foto: Profimedia.cz

Luca Traini (v košili) před budovou soudu

Článek

Nyní 29letý Traini - zaměstnanec bezpečnostní služby, který projevoval krajně pravicové postoje [celá zpráva] - v sobotu 3. února dvě hodiny jezdil autem po centru Maceraty a střílel na lidi tmavé pleti.

Při jednom z výslechů Ital uvedl, že chtěl pomstít smrt Mastropietrové, kterou ale osobně neznal. V souvislosti s vraždou byl po nalezení těla zadržen nigerijský dealer. Právě proto prý Traini střílel na lidi tmavé pleti.

Vazba ho prý napravila

U soudu v Maceratě muž tvrdil, že ho pobyt za mřížemi napravil. „Chtěl jsem spravedlnost pro Pamelu. Ve vězení jsem pochopil, že na barvě pleti nezáleží Nepociťuju žádnou rasovou nenávist, raněné žádám o odpuštění, chtěl jsem udeřit na dealery,“ kál se odsouzený.

Vražda osmnáctileté dívky a následná msta přívržence krajní pravice rozvířila v Itálii emoce. Do ulic vyšli odpůrci migrace i antifašisté. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám