Hlavní obsah

Hrdina z Milána. Vraha z Berlína zlikvidoval nováček ve zkušební době

– Milán

Mladý strážce zákona Luca Scatà, který dopadl strůjce berlínského masakru, je v milánském policejním sboru nováčkem ve zkušební době. Přesto v kritickém okamžiku zachoval chladnou hlavu a poté, co byl jeho kolega postřelen, dohonil a zlikvidoval tuniského teroristu Anise Amriho. Evropa si oddechla a Itálie oslavuje svého hrdinu.

Foto: Profimedia.cz

Policista Luca Scatà

Článek

Měla to být jen další rutinní noční hlídka v ulicích Milána. Během okamžiku se ale změnila v drama, na které Scatà a jeho kolega Christian Movio patrně nikdy nezapomenou.

V noci na pátek okolo třetí hodiny si podle informací italského ministerstva vnitra dvojice mladých policistů všimla před nádražím Sesto San Giovanni na předměstí Milána podezřelého muže, který připomínal nejhledanějšího muže Evropy.

Policisté ho vyzvali, aby se legitimoval, ten ale sundal batoh, místo průkazu tasil zbraň, začal pálit a trefil strážníka Movia do ramene. Pak se dal na útěk přes náměstí a snažil se ukrýt za zaparkovanými auty. Policista Scatà však byl rychlejší, dohnal ho a zastřelil. Nyní je rodák ze Sicílie národním hrdinou.

Němečtí vyšetřovatelé nepochybují o tom, že právě 24letý Amri řídil v Berlíně v pondělí večer ukradený polský kamión, se kterým vjel do davu na vánočním trhu a zabil 12 lidí včetně Češky Nadi Čižmár. [celá zpráva]

Postřelený policista bude v pořádku

Na svůj facebookový profil dostal už tolik díků, že se jeho stránka dočasně zhroutila. „Ještěže má Itálie lidi jako jste vy... Veselé Vánoce, Luco!,“ napsala například uživatelka Barbara Dalpozzo.

„Děkuji a gratuluji! Jste hrdina, jeden z těch opravdových hrdinů, kteří obětují svůj život. Dlouhý život Itálii!” stojí v dalším z mnoha komentářů.

Reklama

Související články

Obětí teroru v Berlíně byla i Češka

Česká občanka byla jednou z obětí teroristického útoku v Berlíně. Ve čtvrtek o tom informovalo české ministerstvo zahraničních věcí. Žena v Německu dlouhodobě...

Výběr článků

Načítám