Hlavní obsah

Herec Štefan Kožka natočil video o covidu a zemřel

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevilo video, které natočil slovenský herec Štefan Kožka, který se nakazil koronavirem. Po několika hodinách od jeho natočení zemřel ve věku 66 let. Herec ve videu popisuje svůj stav. Říká, že vytrpěl tolik bolesti, že prosil Boha, aby ho vzal z tohoto světa, a žádá Slováky, aby covid-19 nepodceňovali.

Foto: Profimedia.cz

Štefan Kožka

Článek

Kožka při natáčení videa těžce dýchá a musí si občas udělat přestávku, aby mohl dál mluvit. „Jsem Štefan, mám 66 let a mám covid. Nedělám si srandu, je to opravdu vážné,“ říká na videu. „Za poslední čtyři dny jsem zažil tolik bolesti, že jsem měl chuť to všechno skončit,“ dodává herec slabým hlasem.

Dodal, že má pocit, že Slováci začali být ke koronaviru příliš lhostejní a podcenili relativní dobré výsledky. „Prosím, nepolevujme. Vždyť je zcela normální se zeptat našich blízkých, kteří přijedou z jiných regionů na přiblblé nákupy na Vánoce, protože v Blavě mají něco úplně jiného než v Košicích nebo v Prešově. Je normální se jich zeptat, zda mají testy na covid. Pokud nemají, je potřeba je poslat domů,“ vyzývá Kožka.

Slovenský herec Štefan Kožka v roli loupežníka ve filmové pohádce Nebojsa.

„Lidé, prosím vás, berte to s úplnou vážností. Už nevím, co mám říct, prosím vás o to,“ zdůrazňuje herec.

V závěru vyjadřuje naději, že ve čtvrtek půjde na testy, pokud to jeho plíce vydrží a nerozpadnou se. Dnes už je známé, že jeho organizmus nevydržel a Kožka v pondělí zemřel. Našel ho mrtvého soused v jeho domě v maďarské obci Rajka, kam se Kožka před časem přestěhoval.

Kožka hrál v pohádce Nebojsa z roku 1988 s Jánem Kronerem ml. a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích. Měl i role ve filmech Tisícročná včela či Fontána pre Zuzanu 2. V poslední době hrál ve slovenském seriálu Horná Dolná, který běží v TV Markíza od roku 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám