Hlavní obsah

Hádka ve slovenském parlamentu: Lepší být mafián než plagiátor, perlil Fico

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Čtvrteční rozpravu ve slovenském parlamentu rozvířil konflikt mezi expremiérem Robertem Ficem na straně jedné a dalším bývalým premiérem Igorem Matovičem a současným předsedou parlamentu Borisem Kollárem na straně druhé. Při konfliktu, v němž sehrál roli i citát z písně Karla Kryla, se Fico do svých oponentů opřel s tím, že „je lepší být mafián než plagiátor”.

Konflikt Matoviče, Kollára a Fica ve slovenském parlamentuVideo: Parlament Slovenské republiky

 
Článek

Začalo to tím, že když stál u řečnického pultu Fico, Matovič mu za zády ukázal plakát s nápisem „Vrah na rohu ulice o morálce káže“, což je mírně pozměněná citace z Kryla.

Volný ve Sněmovně zdemoloval stůl předsedajícího

Domácí

Podle jednacího řádu není možné do jednací sálu parlamentu přinášet audiovizuální pomůcky a opoziční poslanci se proti plakátu okamžitě ohradili. „Pan Matovič svůj plakát do sálu nepřinesl, ale vyrobil ho zde,“ řekl předseda parlamentu Kollár za smíchu opozice.

Na akci Matoviče s Kollárem reagoval Fico protiútokem, když oběma vyčetl, že jsou plagiátory a opsali své diplomky. „Co čekáte od plagiátorů? Ani jeden nemá vzdělání,“ řekl Fico, který tak připomněl někdejší skandál kolem obou politiků.

Skandál na Slovensku: Diplomku měl opsat i premiér Matovič. Jsem zloděj, přiznal

Evropa

Předseda parlamentu pak obratem nazval Fica mafiánem. „Je lepší být mafián než plagiátor,“ reagoval podrážděně Fico za smíchu tentokrát vládních poslanců. „To vám gratuluji,“ nedal se Kollár.

Reklama

Výběr článků

Načítám