Hlavní obsah

Gašparovič rozladěný z hokeje odstrčil loktem premiérku se slovy "Uhněte!"

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Dosavadní neuspokojivé výsledky slovenských hokejistů na domácím šampionátu pravděpodobně způsobují značnou nervozitu prezidenta Ivana Gašparoviče. Jak informuje deník Sme, po prohře s Ruskem strčil prezident loktem do premiérky Ivety Radičové se slovy „Uhněte“. Poradce předsedkyně vlády Marián Balázs je z chování prezidenta šokovaný.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská premiérka Iveta Radičová s prezidentam Ivanem Gašparovičem

Článek

Podle Balázse se vše odehrálo v útrobách bratislavského stadionu u výtahu. Gašparovičův mluvčí Marek Trubač tvrdí, že šlo o žert a prezident se omlouvat nemíní.

„Ať se omluví ten, kdo to vyvolal,“ uvedl Gašparovič s narážkou na poradce premiérky. Manželka prezidenta Silvia na obhajobu svého muže řekla, že prezident dělá často kanadské žertíky. „Bylo to při sportu. Není třeba z toho dělat nějaké vážné závěry,“ uvedla.

Balázs tvrdí, že Radičová se spontánně ohradila a Gašparovič na to reagoval slovy: „Jsem nazlobený, protože jsme prohráli“. Mluvčí prezidenta prohlásil, že poradce premiérky to bere příliš citlivě.

Gašparovič je velký hokejový fanoušek. Zápasy domácích hokejistů na šampionátu navštěvuje pravidelně také premiérka Radičová. Slovensko hraje v pátek večer zápas s Českou republikou. Dá se proto očekávat, že emoce na ledě i v hledišti dosáhnou vrcholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám