Hlavní obsah

Fritzlova dcera už nechce žít s matkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTETTEN

Mezi rodinnými příslušníky tyranského otce Josefa Fritzla jsou první rozpory, alespoň to tvrdí rakouské noviny Oe24. Fritzlova dcera Elizabeth, kterou otec 24 let věznil ve sklepě a měl s ní sedm dětí, už nechce žít společně s matkou Rosemarie, jež bydlela dvě patra nad sklepením a o skutečnosti, že žila s psychopatem, údajně nevěděla.

Foto: archiv, Novinky

Elizabeth a Rosemarie Frizlovy (zleva)

Článek

Rosemarie (69), Elizabeth (42) a šest jejích přeživších dětí se léčí v amstettenském sanatoriu, zatímco Frizl (74) je ve vazbě v St. Pöltenu. Členové Fritzlovy rodiny se učí žít po letech odloučení spolu. Tři děti se totiž Fritzlovi podařilo legálně adoptovat a vychovával je s manželkou ve společném bytě. Další tři potomci nikdy ze sklepa nevyšli a nespatřili sluneční svit.

Rosemarie Fritzlová tvrdí, že o činech svého muže nevěděla a věřila jeho verzi, že dcera utekla a děti, které se jí narodily, posílala k rodičům do Amstettenu, protože se o ně nechtěla starat. Někteří psychiatři její tvrzení zpochybňují.

V případě, že s ní dcera odmítá dál bydlet, si bude Fritzlová muset hledat nové bydlení. Před časem totiž prohlásila, že se do domu incestu nevrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám