Hlavní obsah

Francouze na Sibiři okradli a vyhodili z vlaku, pro pomoc šel jen v prádle

Moskva

V nepříjemné situaci se v pondělí ocitl francouzský turista, který cestoval po Transsibiřské magistrále z Vladivostoku do Moskvy. Cizinec se v kupé družně bavil ve společnosti sibiřských domorodců, ale zábava vzala neblahý konec. Podnapilí Rusové ho obrali o všechno a vyhodili z vlaku ve spodním prádle a ponožkách.

Foto: Radek Malina, Právo

ilustrační foto

Článek

Francouz se polonahý a bez dokladů ocitl ve dvaadvacetistupňovém mrazu nedaleko zapadlé železniční zastávky Sbega východně od Bajkalského jezera. Podle ruské agentury Interfax se ve sněhu podél kolejí dostal do stanice, kde výpravčí přivolal policii s tlumočníkem. Ve vlaku nechal turista nejen doklady, ale i peníze a jízdenku.

Zabalen do železničářského kabátu byl nakonec Francouz dopraven do nejbližšího hotelu. Po jeho osobních zavazadlech pátrá ve vlaku putujícím tajgou ruská železniční policie.

Podle agentury RIA Novosti se letos v zimě na magistrále podobný případ už jednou přihodil. Ve vlaku jedoucím v noci jižní Sibiří si v lednu ruský cestující šel v noci na konec vagónu zakouřit. Když se ale vracel do kupé, spletl si dveře a vypadl ven.

Muž spadl do sněhu, nebyl vážně zraněn, ale ocitl se sám uprostřed lesů za čtyřicetistupňových mrazů. Sedmikilometrové putování do nejbližší obce prý ale přežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám