Hlavní obsah

Francie postupně identifikuje oběti pátečních útoků

Při pátečních útocích na šesti místech ve francouzské metropoli Paříži zemřelo 129 osob. Většina z nich byli mladí lidé, dvě třetiny obětí jsou návštěvníci koncertu kapely the Eagles of Death Metal v klubu Bataclan. Agentury v pondělí začaly vydávat snímky obětí, mnohé pocházejí ze sociálních sítí.

Foto: Handout, Reuters

Francouzka Fanny Minotová

Článek

Na koncertu bylo 1500 diváků, většině se podařilo utéct, 89 jich teroristé zabili.

Dvacet pět obětí byli cizinci, podle francouzského prezidenta Francoise Hollanda z 19 zemí. Mezi mrtvými jsou tři Chilané, jedním z nich je Luis Felipe Zschoche Valle, který žil v Paříži. Další oběti jsou například z Belgie, Maroka, Rumunska, Itálie či Chile.

Identifikováno už bylo 103 těl.

Foto: Handout, Reuters

Chilan Luis Felipe Zschoche Valle

Mezi oběťmi je i Precilia Correiaová, která měla portugalsko-francouzské občanství. zemřela v Bataclanu i se svým francouzským přítelem.

Foto: Handout, Reuters

Portugalka Precilia Correia

Manu Perez pracoval jako projektový manažer u společnosti Universal Music Group. Zahynul v hudebním klubu Bataclan spolu se svou družkou Précilií Correiovou.

Foto: Handout, Reuters

Francouz Manu Perez

V Bataclanu zemřel i šestatřicetiletý Brit Nick Alexander. Byl manažerem skupiny a na koncertě prodával nahrávky kapely a další předměty.

Foto: Handout, Reuters

Brit Nick Alexander

Osmadvacetiletá Italka Valeria Solesinová byla zavražděna před klubem. Byla na doktorandském studiu. Na koncertě byla se svým přítelem. Při útěku z klubu se ale rozdělili.

Foto: Handout, Reuters

Italka Valeria Solesinová

Sedmačtyřicetiletý Milko Jozic žil v Paříži. Byl inženýr a v pondělí se chystal na pracovní cestu do Číny.

Foto: Handout, Reuters

Belgičan Milko Jozic

Třiadvacetiletá Pařížanka Justine Moulinová byla zastřelena v restauraci Le Petit Cambodge. „Byla skvělá, chystala se procestovat celý svět,” řekla její spolužačka z obchodní školy.

Foto: Handout, Reuters

Francouzka Justine Moulinová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám