Hlavní obsah

Fotbaloví chuligáni půjdou za rvačku na Slovensku na půl roku do vězení

Novinky, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm fotbalových chuligánů, kteří ve středu ničili zařízení restaurací na Ventúrské ulici v Bratislavě, půjde na půl roku do vězení za výtržnictví. Byli také na tři roky vyhoštěni z území Slovenska. V neděli o tom rozhodl Okresní soud Bratislavy I.

Foto: Policie SR

Zadržení chuligáni

Článek

Čtyři občané Holandska a tři Poláci nepodali proti trestnímu rozkazu odpor, rozhodnutí soudu je tudíž právoplatné.

„Ze strany soudu se jedná o rozhodnutí o nepodmíněném trestu odnětí svobody vzhledem k závažnosti skutku a vzhledem ke generální prevenci do budoucnosti,“ uvedl mluvčí soudu Pavol Adamčiak.

Ve středu večer se v centru Bratislavy strhla bitka mezi fotbalovými chuligány klubů Cracovia Krakow, Ajax Amsterdam a Levski Sofia. Při potyčkách demolovali zařízení restaurací na Ventúrské ulici a v okolí. Policie zadržela 107 lidí, 41 Poláků, 15 Holanďanů a 51 Bulharů.

Podle svědků lítaly na místě židle a bylo vidět oheň. Do centra slovenského hlavního města byli přivoláni záchranáři, hasiči a policejní těžkooděnci. Historické centrum města bylo uzavřeno.

Foto: tvnoviny.sk

Spoušť v centru města

Podle informací na sociálních sítích se fotbaloví chuligáni z obou táborů domluvili na bitce předem. Fanoušci Krakova si podle těchto informací přivolali na pomoc také tvrdé jádro fanoušků Ajaxu Amsterdam, kteří se bitky rovněž zúčastnili.

Cracovia Krakow hrála ve čtvrtek utkání Evropské ligy v Dunajské Stredě a Levski nastoupil ve stejný den v Ružomberku proti místnímu klubu. Levski Sofia zvítězila 2:0 nad MFK Ružomberok a v Dunajské Stredě to byla remíza mezi Cracovií a domácím klubem 1:1.

Reklama

Výběr článků

Načítám