Hlavní obsah

Fico vyzval Pellegriniho, aby se vzdal funkce místopředsedy parlamentu

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava (Od našeho zpravodaje)

Předseda nejsilnější slovenské opoziční strany Směr-sociální demokracie Robert Fico vyzval expremiéra Petra Pellegriniho, aby opustil funkci místopředsedy slovenského parlamentu. Reagoval tak na avizovaný odchod Pellegriniho a dalších deseti členů Směru ze strany.

Foto: Reuters

Předseda Směru-SD Robert Fico

Článek

Odchod jedenácti poslanců ze Směru opakovaně označil za zradu. „Je to totální rozbití levice na Slovensku. Národ má rád zradu, ale nenávidí zrádce,“ řekl Fico na páteční tiskové konferenci. Předseda strany vidí dva motivy jejich odchodu ze strany.

Pellegrini přetáhl od Fica čtvrtinu poslaneckého klubu Směru-SD

Evropa

„Buď je to úmyslné rozbíjení levice a to oni musí říct, komu slouží a kdo za nimi stojí, nebo došlo k obrovským hodnotovým rozdílům v sociálních a etických otázkách,“ uvedl Fico.

Měli funkce zadarmo, nevděčníci

Předseda Směru připomněl, že odcházející poslanci zastávali významné funkce a mohli za to vděčit Směru. „Dostávali je zdarma. Měli takový kariérní růst, jaký jen chtěli,“ dodal šéf Směru. Fico zdůraznil, že připravuje velkou změnu v modelu vedení strany a osloví především třicátníky.

Bývalý slovenský premiér Pellegrini zatím na Ficovu výzvu nereagoval. Skupina „jeho” poslanců, kteří spolu s ním vystoupili ze Směru, pouze oznámila, že „učiní kroky k ukončení členství ve Směru a jsou připraveni adekvátně reagovat na změněné politické poměry.”

Bývalý slovenský premiér Pellegrini odchází ze strany Směr-SD

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám