Hlavní obsah

Fico: Slovensko s vládou gaunerů je největším vředem v Unii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

„Největším vředem v Evropské unii není Maďarsko, Polsko ani Malta, ale Slovensko s vládou těchto gaunerů,“ řekl na sobotní tiskové konferenci bývalý slovenský premiér a předseda opoziční strany Směr-sociální demokracie Robert Fico.

Foto: Bundas Engler, ČTK/AP

Robert Fico

Článek

Fico prohlášením reagoval na své obvinění z trestného činu založení, zosnování a podporování zločinecké skupiny a z přečinu zneužívání pravomocí veřejného činitele.

Kvůli stejnému obvinění ve středu policie zadržela bývalého ministra vnitra Roberta Kaliňáka. K zadržení poslance Fica je potřebný souhlas parlamentu. Slovenský parlament v pátek obdržel žádost prokuratury o vazební stíhání bývalého premiéra.

Ficovi a Kaliňákovi hrozí deset let vězení. Co na ně mají?

Evropa

„Vládní koalice se rozhodla odstranit z cesty každého, kdo překáží, a je k tomuto účelu připravena použít nejšpinavější fašistické metody, za které by se nestyděli estébáci padesátých let minulého století a nacisté v třicátých letech,“ říká Fico. Předseda Směru tvrdí, že se stal cílem vyšetřování proto, že jde po krku současné vládní koalici.

Fico ke svému obvinění: Jsou to metody fašismu

Zahraniční

Předseda vlády Eduard Heger (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) řekl, že podporuje vydání Fica k vazebnímu stíhání. Fico ho obratem označil za neschopného hlupáka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám