Hlavní obsah

Fico promluvil k ČSSD a spěchal za Zemanem na Slovensko

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský premiér Robert Fico (SMER - SD) v sobotu promluvil na programové konferenci ČSSD v Hradci Králové, aby se vzápětí vrátil zpět na Slovensko, kde se v Trenčianských Teplicích sešel s expremiérem a uchazečem o Hrad Milošem Zemanem.

Foto: Jiří Ovčáček, Novinky

Premiér slovenské vlády Robert Fico s českým expremiérem a uchazečem o Hrad Milošem Zemanem

Článek

Neformální schůzka Fica se Zemanem trvala zhruba hodinu a čtvrt. Politici se sešli v Trenčianských Teplicích, kde právě v sobotu začíná mezinárodní filmový festival Artfilmfest. Zahájení se Zeman rozhodl také zúčastnit.

„Vzhledem k tomu, že Robert Fico byl u mě v minulosti dvakrát na chalupě na Vysočině, tak jsem považoval za vhodné oplatit mu jeho návštěvu na jeho pozvání. A spojil jsem tuto návštěvu s filmovým festivalem, protože se těším na poslední film Woodyho Allena Do Říma s láskou,“ řekl Zeman po schůzce s Ficem. Právě Allenův nový film zvolili organizátoři festivalu k zahájení akce.

Zeman nechtěl hovořit o podrobnostech schůzky, uvedl ale, že s Ficem probral zevrubně politiku domácí i tu slovenskou. „Bavili jsme se o české i slovenské politice a nevynechali jsme jediné důležité téma,“ řekl expremiér na dotaz Novinek, zda přišla řeč na politiku včetně přímé volby prezidenta, které se zúčastní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám