Hlavní obsah

Fico: je logické, že Slovensko je v koalici ďáblů

Právo, ivi (Bratislava)
Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico označil za logické, že Slovensko bylo na propagandistickém videu islamistů zařazeno do tzv. koalice ďáblů. „Slovensko je členský stát NATO a otevřeně mluvíme o propojení migrace a terorismu,“ řekl Fico.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Robert Fico

Článek

Předseda vlády potvrdil, že tajné služby podobná vyjádření sledují. „Monitorujeme každého, u něhož cítíme, že by mohl ohrozit Slovensko. U některých monitorovaných lidí se objevují například vyjádření schvalující teroristické útoky,“ dodal Fico.

„Po nedávných útocích v Paříži byly bezpečnostní složky Slovenské republiky uvedeny do stavu pohotovosti až do odvolání,“ potvrdil mluvčí Slovenské informační služby Branislav Zvara.

Islámský stát zveřejnil tuto středu propagandistické video, v němž do „koalice ďáblů“ zařadil šedesát států. Na videu se objevily vlajky všech států zařazených do této koalice, včetně České republiky a Slovenska. Extremisté vyhrožují těmto zemím odvetnými útoky. [celá zpráva]

Islámský stát zařadil Česko mezi úhlavní nepřátele v koalici ďáblů

„Shromažďujte své spojence. Kujte proti nám pikle a neskýtejte nám čas k oddechu. Náš spojenec je ale nejmocnější. Je to Alláh a všechna sláva patří jemu. Nakonec vás stejně sežehnou plameny války na pahorcích smrti,“ uvedl IS ve videu.

Reklama

Výběr článků

Načítám