Hlavní obsah

Exmilenka mafiánů se stane na Slovensku vládní zmocněnkyní

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Petra Krištúfková (43), poslankyně vládního hnutí Jsme rodina, se stala zmocněnkyní vlády pro podporu rodiny a sociální pomoc. Návrh schválila ve středu vláda Igora Matoviče.

Foto: Profimedia.cz

Poslankyně NR SR Petra Krištúfková (Sme rodina)

Článek

Krištúfková je matkou dítěte Borise Kollára, předsedy slovenského parlamentu a hnutí Jsme rodina, a v minulosti „se proslavila“ vztahy s členy bratislavského podsvětí. Zmocněnkyně vlády má koordinovat plnění úkolů v oblasti podpory rodiny a sociální pomoci.

Dosud podobná funkce na Slovensku chyběla, přičemž současná „společnost ozdravující“ vládní koalice po únorových volbách slíbila snižování státního aparátu. Krištúfková na dotazy médií zdůraznila, že úřad bude zastávat bez nároku na odměnu. Média však upozornila, že bude mít nárok na sekretariát a služební automobil s řidičem a zůstane poslankyní.

Foto: Profimedia.cz

Petra Krištúfková a předseda hnutí Sme Rodina Boris Kollár

Přátelila se také s Kočnerem

Krištúfková má dnes už dospělou dceru s později zavražděným mafiánem Róbertem Diničem. Právě její bývalé pochybné kontakty byly důvodem jejího odvolání z parlamentního výboru na kontrolu vojenského zpravodajství před dvěma lety.

Poslankyni média spojují také s dalšími lidmi z podsvětí, kteří byli buď zavražděni, nebo skončili ve vězení. V roce 2010 Krištúfkovou soud osvobodil z obžaloby pro podvod při převodu majetku. V případě se rovněž objevili lidé napojení na podsvětí.

Nominaci Krištúfkové ostře kritizoval slovenský europoslanec Michal Šimečka.

Nominaci Krištúfkové ostře kritizoval slovenský europoslanec Michal Šimečka. Poukázal na její vztahy s lidmi z organizovaného zločinu a její kamarádství s Marianem Kočnerem, obžalovaným z objednávky vraždy novináře Jána Kuciaka.

„Igor Matovič sliboval transparentnost. Zdá se, že s Borisem Kollárem v koalici to bude mít těžké,“ uvedl Šimečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám