Hlavní obsah

Egyptští olympionici mají ostudu, přijeli do Londýna v padělcích Nike

– Londýn

Egyptská olympijská výprava dostala pro hry v Londýně vybavení se zfalšovanými značkami výrobce. Když se na podvod přišlo, museli si navíc egyptští sportovci ze svého zaplatit vybavení nové.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Článek

Na případ upozornila na Twitteru reprezentantka v synchronizovaném plavání Jomna Chalífová. "Například tašky měly vepředu obrovské logo Nike a zipy byly od Adidasu," napsala dvacetiletá plavkyně.

"Nejhorší na tom je, že jsme museli zaplatit ze svého 2000 egyptských liber (téměř 7000 korun), abychom vypadali jakž takž," uvedla Chalífová. Dodala, že když si na kvalitu vybavení stěžovala funkcionářům národního olympijského výboru, bylo jí prý řečeno, ať ho přijme, nebo nebude mít nic.

"Země nemá peníze, tak jsme koupili padělky"

Šéf egyptského olympijského výboru Mahmúd Ahmed Alí řekl agentuře AP, že se rozhodl pro padělky vzhledem k špatné ekonomické situaci celé země. "Podepsali jsme smlouvu s čínským distributorem," uvedl s vysvětlením, že originální vybavení bylo prostě příliš drahé. "Tohle je dostačující," dodal.

Egyptský olympijský výbor se nebojí potíží s Nike, která měla výstroj dodat. "Pokud s tím má problém, tak ať se obrátí přímo na čínskou společnost, která zboží prodává," doplnil.

Egyptská výprava na londýnských hrách má 112 členů.

Nedávno vzbudilo v USA rozruch zjištění, že americká výprava bude na olympiádě v Londýně používat oblečení vyrobené v Číně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám