Hlavní obsah

Dva migranti měli v Německu znásilnit a zavraždit 14letou dívku, jeden i s rodinou zmizel

– Wiesbaden

Německá policie pátrá po dvacetiletém Iráčanovi Ali B., kterého podezřívá z podílu na znásilnění a vraždě 14leté Susanny z Mohuče. Dalšího podezřelého, 35letého kurdského žadatele o azyl, policisté ve středu večer zadrželi, napsal server týdeníku Focus. Dívka byla pohřešovaná od 22. května, její tělo se našlo ve středu ve Wiesbadenu.

Foto: Policie Hesensko

Německá policie pátrá po iráckém běženci, který zabil a znásilnil 14letou dívku.

Článek

Vyšetřovatelé uvedli, že se dívka stala obětí násilí krátce po svém zmizení. Příčinou její smrti bylo "použití násilí na krku". Susanna se stala obětí "sexuálního a násilného zločinu".

Podle policie zemřela jinde, než byla nalezena její mrtvola. Tělo bylo v těžko přístupném terénu v okrajové čtvrti Wiesbadenu.

Soud by měl o vazbě pro podezřelého Kurda rozhodnout ještě během čtvrtka. Muž přišel do Německa loni na jaře. Další podrobnosti o něm policisté nesdělili.

Druhý podezřelý – Iráčan Ali B. je podle policistů na útěku. Mladík přišel do Německa během velké migrační vlny v říjnu roku 2015 po klasické „balkánské trase“, tedy přes Turecko a Řecko. V březnu 2016 přišel do Wiesbadenu, uvedl Stefan Müller, policejní prezident.

Mladík žil spolu se svou rodinou (otec, matka a šest dětí) v ubytovně pro žadatele o azyl ve Wiesbadenu-Erbenheimu. Tu ovšem minulý týden ve čtvrtek všichni opustili.

Známá firma

Policie podezřelého Iráčana dobře znala. Vyšetřovala ho nejen kvůli různým rvačkám, loupežím a útokům na ženy, letos na jaře figuroval jako jeden z hlavních podezřelých v případu znásilnění jedenáctileté dívky v ubytovně pro azylanty. Případ není uzavřen, stále se vyšetřuje.

Ali B. se měl údajně podle posledních informací objevit s celou rodinou v Düsseldorfu a odtamtud měl přes Istanbul odletět do iráckého Irbílu. Pomoci mu přitom měly falešné dokumenty, uvedl Müller. Skupina měla i jakési propustky, které jí údajně vydal irácký velvyslanec.

Reklama

Výběr článků

Načítám