Hlavní obsah

Dům hrůzy Josefa Fritzla zřejmě čeká demolice

Právo, nek, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amstetten

Dům v dolnorakouském Amstettenu, v jehož sklepě Josef Fritzl 24 let věznil a znásilňoval dceru, bude podle všeho zbourán. Dvoupatrový objekt se zelenou fasádou a betonovou, ilegálně zřízenou přístavbou, v níž se hrůzy odehrávaly, se totiž nedaří prodat a získat tím peníze na vyrovnání dluhů po Fritzlově realitní firmě, která je v konkurzu.

Článek

Opuštěný dům v ulici Ybbstrasse 40 viditelně chátrá. „Měl by být stržen,“ řekl listu Kurier konkurzní soudce Markus Sonnleitner.

Souhlasně se tváří i lidé v sousedství. „Kéž by sem už konečně přijely bagry,“ posteskla si žena, která si nepřeje, aby po Fritzlovi, jenž si odpykává trest doživotního vězení, zůstal pomník.

Foto: POOL/Helmut Fohringer, Reuters

Josef Fritzl u soudu

Mezitím vzbudilo Fritzlovo jméno nové vášně i z dalšího důvodu. Městský úřad totiž vydal minulý týden povolení na stavbu třinácti domů, kancelářské budovy a podzemní garáže na jiných pozemcích, které jeho firma vlastní.

O povolení Fritzl žádal ještě v roce 2006, dva roky před odhalením zločinů. Ačkoli po odsouzení vyhlásil bankrot, ve snaze o získání povolení pokračoval přes svého právního zástupce. Pozemky pro chystaný projekt se nacházejí jen asi 500 metrů od domu v Ybbstrasse a místní se proto obávají, že nové budovy získají sice neoficiální, ale o to pádnější pojmenování „Fritzlovy věžáky“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám