Hlavní obsah

Důchodce ve vile skladoval 45tunový tank wehrmachtu

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Soud v německém Kielu poslal ve středu na 14 měsíců do vězení 84letého muže za nelegální držení zbraní včetně válečného tanku Panther, který využívali nacisté během druhé světové války, uvedla agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německý soud odsoudil 84letého seniora za nelegální držení zbraní včetně tanku a kanonu z 2. světové válkyVideo: AP

 
Článek

U muže se našel také 88mm kanon Flak a další vojenské vybavení z druhé světové války. Kromě čtrnáctiměsíčního vězení musí 84letý důchodce zaplatit také pokutu ve výši 250 tisíc eur (přibližně 6,35 milionu korun).

Na finanční postih může odsouzený vydělat prodejem 40tunového tanku a kanonu. Soud mu totiž nařídil, aby je v příštích dvou letech prodal (či daroval) muzeu nebo sběrateli.

Milovník historie odkrývá díky dopisům osudy vojáka wehrmachtu

Historie

Nelegální sbírku zbraní a vojenského vybavení odhalily úřady v roce 2015. Vyšetřovatelé se k muži dostali přes černý trh, kde měl 84letý Němec zájem o dvě bronzové sochy koní, které kdysi stály v kanceláři říšského vůdce Adolfa Hitlera.

Během dvoudenní razie ve vile 84letého důchodce pak policisté zabavili několik zbraní a také přibližně tisícovku nábojů.

Podle sousedů odsouzeného se přitom muž svou sbírkou nikterak netajil, a v zimě dokonce tank využíval jako sněžný pluh.

Reklama

Výběr článků

Načítám