Hlavní obsah

Drogy zničily jeden z nejbohatších párů Británie, dědice TetraPaku

Londýn

Od pondělí je ve vazbě jeden z nejbohatších mužů žijících v Británii, 49letý dědic společnosti TetraPak Hans Kristian Rausing. Zadržen byl kvůli nebezpečné jízdě a byly u něj nalezeny tvrdé drogy, napsal list Daily Mail. Až v úterý byla pak v jeho domě nalezena mrtvá jeho o rok mladší manželka Eva, která byla také drogově závislá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie obklíčila okolí domu v londýnském ChelseaVideo: Reuters

 
Článek

Policie u Rausinga v pondělí objevila drogy patřící do kategorie A, kam spadá heroin, kokain, extáze a LSD. Rozhodla se proto, že prohledá i jeho dům v Chelsea za 70 miliónů liber. V ložnici v prvním patře pak při prohlídce policisté našli mrtvé tělo Evy Rausingové. [celá zpráva]

Zatím není jasné, jak manželka zadrženého zemřela. Pitva příčinu smrti neodhalila. Čeká se proto na výsledky toxikologických testů. Rausing zůstává ve vazbě, kterou nakrátko opustil kvůli ambulantnímu ošetření.

Pár bohatých dědiců a klan kolem TetraPaku

Otec Evy, Tom Kemeny, je bývalý ředitel společnosti Pepsi, který mimo jiné vlastní ostrov u Jižní Karolíny a nemovitosti na Barbadosu.

Foto: ČTK/AP

Policisté střeží dům Rausingových v Chelsea.

Hans Rausing junior je jedním z dědiců firmy TetraPak, jejíž majetek se odhaduje na 5,4 miliardy liber.

Hans Rausig senior udělal z malé švédské firmy TetraPak vůdčí společnost v oblasti obalů mléka a mléčných výrobků. Když se před třiceti lety z daňových důvodů odstěhoval ze Švédska do Británie, byl nejbohatším cizincem v zemi. Zastínili ho až ruští oligarchové. Ve firmě má nyní hlavní slovo jeho bratr. Mezi dědici jsou kromě Hanse juniora ještě dvě jeho sestry.

Drogový pár

Stejnojmenný introvertní syn Hanse seniora zůstával ve stínu otce a skončil u drog. Stal se závislým na kokainu. S Evou Kemenovou se seznámil před čtvrtstoletím na klinice, kde se oba léčili ze závislosti na drogách.

Foto: Profimedia.cz

Eva Rausingová

Problém s drogami se ale oba snažili držet pod pokličkou, takže navenek působili jako šťastný pár.

Eva Rausingová měla problémy s drogami po většinu života. Pracovala v charitě Action on Addiction i v nadaci prince Charlese pro budování společnosti, jimž věnovala nejen nemalé částky, ale využívala i své zkušenosti s bojem se závislostí. Jiné Charitě Mentor věnovala 600 000 liber.

Až drogový skandál z roku 2008 ukázal, jak se věci ve skutečnosti mají. Eva šla na večírek na americkém velvyslanectví vybavená zásobou drog v kabelce. Bezpečnostní služba u ní našla heroin i crack. Když policie prohledala jejich dům, našla tam tehdy drogy za 2000 liber.

Vše se ale ututlalo, když šla na léčení na speciální kliniku v Thajsku. I po drogovém skandálu zůstala v nadaci britského následníka trůnu. Princ Charles dospěl závěru, že by měla dostat ještě jednu šanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám